Shtëpi - SOS Fshtrat e Fëmijëve

Kapma dorën

Mos më lër të rritem vetëm

#DëshiraZemre

Ti ke fuqinë të ndryshosh botën e tyre

#DëshiraZemre

Ti ke fuqinë të ndryshosh botën e tyre

Rreth nesh

SOS Fshatrat e Fëmijëve Shqipëri është një organizatë jo-qeveritare, humanitare dhe jofitimprurëse. Nga viti 1995, ne kemi punuar për përmirësimin e cilësisë së jetës së fëmijëve dhe të rinjve pa kujdes prindëror, fuqizimin e familjeve në rrezik, pavarësinë ekonomike të të rinjve nga grupet e rrezikuara, si dhe ofrimin e ndihmës në situata emergjente përmes llojeve të ndryshme të mbështetjes. Krahas kujdesit të tipit familjar dhe mbështetjes ndaj familjes, ne advokojmë aktivisht për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve.
Jemi anëtar të Organizatës Ndërkombëtare SOS Children’s Villlages, e themeluar në vitin 1949, e cila sot ofron mbështetje për më shumë se 1,200,000 persona, në mbi 136 vende dhe territore në botë.

Shtëpi e Ngrohtë, Kujdes & Ndjenjë e Përkatësisë

Familje, rrethuar nga Dashuria dhe Siguria

Vëllezër e Motra, së bashku në përkujdesje

Fëmijëri e lumtur dhe e shkujdesur

Arsim cilësor dhe Rritje Personale

Si ndihmojmë?

Që prej vitit 1995
Kemi ofruar një shtëpi të ngrohtë, dashuri dhe kujdes për më shumë se 284 fëmijë dhe të rinj pa kujdes prindërore.

Që prej vitit 2001
Kemi udhëhequr drejt pavarësisë së plotë 133 të rinj në kujdes alternativ.

Që prej vitit 2003
Kemi ndihmuar mbi 1275 familje për të thyer ciklin e varfërisë

Që prej vitit 2016
Kemi mundësuar që 549 të rinjve të punësohen, por edhe të hapin mbi 80 biznese të vogla/ start up

Që prej vitit 2016
Kemi zhvilluarr më shumë se 115 trajnime dhe ka arritur të ndihmojë mbi 949 të rinj për të rritur mundësitë e tyre për punësim

Ngritja e kapaciteteve të profesionistëve në temat që kanë të bëjnë me: Zhvillimin e Fëmijëve dhe Familjes, Kujdesin cilësor, Menaxhimin e rasteve, Programet e Prindërimit, Përgatitjen për largim nga kujdesi, Dhuna me bazë gjinore

Aktualisht, në vitin 2023

 • 1484 fëmijë, të rinj dhe individë mbështeten përmes shërbimeve të kujdesit alternativ dhe shërbimeve të parandalimit
 • 38 fëmijë dhe të rinj në mjediset e kujdesit familjar
 • 52 të rinj të mbështetur përmes shërbimeve të kujdesit për të rinjtë
 • 1394 fëmijë dhe individë në kushte vulnerabël nëpërmjet shërbimeve parandaluese

Ku jemi?

për të ndihmuar fëmijët dhe familjet në nevojë
në vendin tonë

Histori Jetësore

Pyetjet më të shpeshta

Familja e mbështetësve SOS nëpër botë

Nënë Tereza, e ndjerë tashmë, ishte një mbështetëse e predikuar e SOS Children's Villages, duke ndihmuar fëmijët e jetimëve nëpër botë me SOS.

  Nënë Tereza
  Nënë Tereza

  Nelson Mandela, një figurë udhëheqëse në betejën për barazi në Afrikën e Jugut dhe paqe dhe drejtësi sociale në të gjithë botën, ishte një nga miqtë më të shquar dhe të rëndësishëm të SOS Children's Villages."

   Nelson Mandela
   Nelson Mandela

   Shenjti i Tij, Dalai Lama i 14-të, jeton në mërgim në Indi, por përkushtimi personal i tij ka çuar në ndërtimin e disa objekteve të SOS Fshatrat e Fëmijëve tibetanë.

    Dalai Lama
    Dalai Lama

    car rental tirana real estate saranda