admin, Author at SOS Fshtrat e Fëmijëve

Shërbimet Pritëse të Kujdesit për Fëmijët e Pashoqëruar (UASC) në Shqipëri

  Kohëzgjatja e projektit 12 muaj (gusht 2023 – korrik 2025)   Projekt kombëtar i zbatuar nga SOS Fshatrat e Fëmijëve Shqipëri në bashkëpunim me Agjencinë Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijëve   Synimi është krijimi i një zgjidhjeje të qëndrueshme dhe strukturore për 20 fëmijët e kthyer të pashoqëruar nga vendet e […]

Perspektivat e Mundësimit të Fuqizimit të Rinisë (YEEP2)

  Kohëzgjatja e projektit, 40 muaj (korrik 2023 – nëntor 2026   Projekti në shumë vende i zbatuar nga SOS Fshatrat e Fëmijëve Shqipëri, SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë, SOS Fshatrat e Fëmijëve Bosnje dhe Hercegovinë, SOS Fshatrat e Fëmijëve Serbi, SOS Fshatrat e Fëmijëve Maqedonia e Veriut, në partneritet me OSHC-të lokale në secilin […]

Dita e Donatorëve në Fshatin e Fëmijëve SOS Shqipëri

Fshatrat e Fëmijëve SOS në Shqipëri organizuan dje një event të veçantë me temë Dita e Donatorëve për të promovuar dhe shprehur mirënjohjen për të gjithë donatorët ekzistues dhe të rinj që kontribuojnë dhe mbështesin misionin dhe vizionin e organizatës SOS Fshatrat e Fëmijëve në Shqipëri. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin: Ambasadori i Austrisë […]

Aktivitet avokues i organizuar në 1 Qershorin – Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve

Në kuadër të 1 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, Projekti për Forcimin e Familjes Shkodër organizoi një aktivitet sensibilizues në emër të të drejtave të fëmijëve. Aktiviteti u zhvillua në studion e Radio Shkodrës. Një grup fëmijësh të FSP të moshave të ndryshme diskutuan drejtpërdrejt në radio në mënyrë specifike për situatën në të cilën […]

Hotel Rogner Europapark organizoi Ditën e Verës për Fshatin e Fëmijëve SOS!

Edhe pse moti nuk ishte shumë premtues, kjo nuk na pengoi të kalonim disa orë të lumtura në Hotel Rogner Europapark. Fëmijët e fshatit SOS, u argëtuan pa masë në shoqërinë e një grupi të mrekullueshëm animatorësh, ritme të gëzuara, dhurata dhe një banket plot ngjyra, të ofruar nga Hotel Rogner Europapark, gjatë Ditës së […]

Kujtimet e fëmijërisë nuk mund të zëvendësohen kurrë

Cilat janë disa nga kujtimet e bukura të fëmijërisë tuaj? Unë mbaj mend aromën e buzëkuqit dhe make-up-it të mamasë sime, këpucët e saj pastel që ishin shumë të mëdha për këmbët e mia dhe lojrat në dhomën e ndenjjes. Kujtoj gjithashtu se kam pritur me padurim pushimet verore. Vera do të thoshte të luaja […]

Një kartolinë nga e kaluara

23 dhjetor 2010 I dashur Babagjysh! Kjo është hera ime e parë që po ju shkruaj dhe ndihem shumë i lumtur për këtë. Unë quhem Eni* dhe jetoj në fshatin e fëmijëve në Tiranë. Ndoshta nuk keni ardhur kurrë këtu, por Shqipëria është një vend i bukur me njerëz miqësorë. Unë e dua vendin tim […]

Puna për të mbajtur familjet së bashku është superfuqia jonë!

“I dashur ditar, po të shkruaj sepse nuk dua t’i ndaj dëshirat e mia me prindërit e mi. E di që nuk do të mund bëjnë ato realitet dhe kjo do shkaktojë trishtim në sytë e tyre…” kishte shkruar Ada në fletoren e saj, të cilën e quan “Ditari i Adës”. Nëna e Adës nuk […]

Kam vuajtur. Kam mesuar. Kam ndryshuar.

Letër nga Era*, e cila ende po i jep jetë ëndrrave të saj teksa jeton në Fshatin e Fëmijëve SOS Tiranë. Era është një vajzë e talentuar 15-vjeçare, e cila vendosi ta shkruajë këtë letër si një mënyrë për të mbrojtur të drejtat dhe zërin e fëmijëve. Ky vit përshkruhet në 3 fjali. Kam vuajtuar, […]

car rental tirana real estate saranda